چسب تیپ، چسب کینزیو تیپ یا همان چسب عضله یک ابزار درمانی است. از آن برای درمان و پیشگیری آسیب های ورزشی استفاده می شود. چسب کینزیوتیپ توسط دکتر کنزو ابداع شد که دارای خاصیت ارتجاعی و چسبندگی است. در ابتدا چسب تیپ با هدف بهبود و ترمیم بافت ها و تسکین درد مورد استفاده قرار می گرفتند. از دیگر موارد، مورد استفاده کاهش خستگی عضلانی، مهار درد، کاهش درد و بهبود روند ترمیم می باشد. در این مطلب از باشگاه بانوان سردارجنگل درباره سوال چسب تیپ چیست؟ و انواع کاربرد آن را با هم بررسی کنیم پس با ما همراه باشید.
چسب تیپ
چسب تیپ یا همان چسب عضله با نام چسب کینزیو نیز شناخته می شود. این چسب یک نوار پارچه ای است که با چسب اکرلیک همراه است. برای درمان آسیب های ورزشی و فیزیکی گوناگون مورد استفاده قرار می گیرد. یک نوار باریک که می تواند تا ۱۲۰-۱۴۰ ٪ بیشتر از طول خود کش می آید. این نوار با یک چسیب ضد عرق و ضد آب بر روی بدن می چسبد. به سرعت خشک می شوند و در کمتر موارد باعث تحریک و حساسیت پوست می شوند. فاقد لاتکس است که از حساسیت جلوگیری می کند. در صورت ایجاد حساسیت، توصیه می شود فورا چسب را برداشته و آن قسمت را با آب گرم و صابون بشویید. چسب کنزیوتیپ در هنگام ورزش و دوش گرفتن به مدت سه تا چها روز در محل خود باقی بماند.
چسب کنزیوتیپ چگونه عمل می کند؟
چسب تیپ باعث کشیدگی لایه سطحی پوست می شود و فاصله بیشتری بین عضله و غشاء میانی پوست ایجاد می کند. فیزیوتراپ ها و پزشکان بر این معتقدند که این فاصله ایجاد شده ، موجب می شود فشاررکمتری بر کانال های لنفاوی وارد شود و و جریان لنف در آن ناحیه افزایش می یابد. همچنین فضای بین لایه میانی پوست و عضله دارای عصب های زیادی است که اطلاعات را به مغز می رساند. برای مثال زمانی که آسیب می بینید فاصله بین عضلات و اپیدرم کمتر می شود و گیرنده های حسی در یک نقطه تمرکز پیدا می کنند. بنابر این با کوچک ترین احساس درد، سرما، گرما و فشار ، بلا فاصله فرد آسیب دیده احساس ناراحتی و درد می کند. در این زمان چسب تیپ با فاصله ای که ایجاد می کند موجب می شود گیرنده ها پخش شوند و درد نیز کاهش پیدا کند.
چه زمانی نمی توان از چسب تیپ استفاده کرد؟
این چسب فاقد لاتکس است و می تواند به مدت چند روز روی بدن مورد استفاده قرار بگیرد. چسب عضله در اکثر مواقع برای بیماران و ورزشکاران بی خطر است. در برخی از موارد منع مصرفی وجود دارد که در زیر به آن اشاره خواهیم کرد.
· زخم های باز یا عفونی که در آن قسمت از بدن باید چسب قرار بگیرد.
· آلرژی یا حساسیت پوستی مانند اگزما، درماتیت و پسوریازیس
· پوست شکننده
· افراد با بیماری دیابت و سرطان فعال
مزیت های استفاده از چسب تیپ
استفاده از چسب تیپ در مواقع درد و آسیب دیدگی زیاد است. درد را کاهش می دهند و موجب تسکین می شوند. موجب افزایش گردش خون می شود، این امر مواد محرک را دفع می کند. در نتیجه تجمع مواد شیمیای و التهاب کاهش می یابد و سرعت بهبود افزایش پیدا می کند. چسب عضله درد و خستگی را کاهش می دهد. از کشیدگی و انقباض بیش از حد عضلات جلوگیری می کند. کارایی و عملکرد ورزشکار را بالا می برد. همچنین می تواند ترس ورزش کاران را در برابر آسیب های ورزش کاهش دهد و موجب افزایش اعتماد به نفس آن ها شود.
نحوه استفاده از چسب عضله یا چسب تیپ
برای استفاده این چسب باید یک سری از اصول رعایت شود تا دچار مشکل نشوید.
در ناحیه آسیب دیده بدن اگر بریدگی، آفتاب سوختگی، راش، حساسیت پوستی و عفونت وجد داشت استفاده از آن مجاز نیست.
حتما قبل از استفاده محل مورد نظر شسته شود تا از هر گونه آلودگی، عرق، لوسیون یا کرم پاک شود.
اگردر ناحیه آسیب دیده موهای زیادی وجود دارد قبل از استفاده بهتر است حتما شیو شود و بعد چسب روی محل قرار بگیرد . مخصوصا برای بدن آقایان که موهای بدن بیشتر است.
اگر بیمار در حال ورزش کردن آسیب دید باید کاملا تعرق آن خشک شود و بعد مورد استفاده قرار بگیرد.
برای جلوگیری از زودتر کنده شدن چسب روی بدن، تمام لبه های چسب را گرد کنید.
زمانی که روکش چسب را بر می دارید، از تماس با قسمت چسب خود داری کنید، موجب کاهش چسبندگی چسب بر روی پوست می شود.
پس از آن که چسب را چسباندید، با مالش دست، چسب حساس به حرارت سطح نوار را فعال کنید. تا موجب چسبندگی بهتر شود.
بهتر است تا یک ساعت پس از استفاده از دوش گرفتن و شنا خود داری کنید.
برای فعالیت هایی که موجب تعرق می شوند بهتر است تا یک ساعت صبر کنید.
بعد از دوش، ورزش و شنا با یک حوله به آرامی میتوانید روی سطح آن را خشک کنید.
در زمانی که می خواهید از چسب برای مفاصلی مثل زانو و آرنج استفاده کنید، این مفاصل باید به حالت خمیده باشند و بعد بچسبانید تا با کوچکترین حرکتی چسب از بدن جدا نشود.
اگر برای کاهش درد عضلانی از چسب تیپ استفاده می کنید بهتر است مقدار کشش آن حدودا ۱۵ تا ۲۵ درصد باشد.
چگونه باید چسب کنزیوتیپ را از بدن جدا کرد؟
پس از چند روز استفاده میزان چسبندگی آن کاهش پیدا می کند. قبل از جدا کردن چسب از سطح پوست بهتر است آن را مرطوب کنید. با مقداری لوسیون یا روغن در قسمت فوقانی چسب می توانید به آرامی آن را از بدن جدا کنید. این کار باعث کاهش چسبندگی می شود و به راحتی از پوست جدا می شود. باید با یک دست پوست زیر نوار را نگه داشت، و با دست دیگر نوار را در جهت رویش موهای آن ناحیه از بدن کشید. به همین ترتیب و به آرامی تا انتهای جدا شدن نوار پیش بروید. برای چسباندن اصولی و درست چسب تیپ بر روی عضو آسیب دیده می توانید از کارشناسان فیتنس بانوان پونک کمک بگیرید.
بدون دیدگاه