تقویت حافظه با ورزش کردن

قبل از پرداختن به سوال تقویت حافظه با ورزش کردن ممکن است ؟ باید بگوییم مغز به عنوان یکی از مهمترین و پیجیده ترین اعضای بدن است. مغز در همه حال حتی هنگام خواب نیز فعالیت دارد. یکی از وظایف مغز حافظه و هوش است. برخی از فعالیت ها موجب بهبود عملکرد مغز و افزایش حافظه، خلاقیت و تمرکز می شوند. به عقیده پزشکان با بالا رفتن سن، انجام ورزش به بهبود و تقویت حافظه کمک می کند. با افزایش سن مغز مستعد تحلیل و ابتلا به بیماری هایی مانند آلزایمر و پارکینسون است. آیا ورزش به تقویت حاظه کمک می کند؟ ورزش هایی مانند هوازی و قدرتی موجب تقویت مهارت های فکری می شوند. در این مقاله از باشگاه بانوان سردار جنگل قصد داریم بیشتر به توضیح این سوال بپردازیم.

 

تأثیرات تقویت حافظه با ورزش کردن

در حال حاضر تقریبا نیمی از جمعیت جهان از درگیر مشکل زوال عقلی هستند. عواملی مانند تغذیه، محیط، سبک زدگی و ورزش می توانند روی عملکرد مغز تأثیر بگذارند. فعالیت بدنی موجب تولید پروتئین سیناپسی در مغز می شود که برای عملکرد مغز ضروری است. همچنین ورزش می تواند باعث جلوگیری از التهاب مرتبط با افزایش سن، که بر مغز نقش دارد را کاهش دهد. با ورزش جریان خون بهتر و حافظه تقویت می شود. ورزش علاوه بر این که جسم راتقویت می کند خطر احتمال سکته مغزی و فشار خون را کاهش، مانع افسردگی می شود.

 

ورزش های هوازی برای تقویت حافظه

ورزش های هوازی برای ذهن مفید هستند. بهتر است به مدت ۴۵ دقیقه این ورزش ها را انجام دهید. با انجام دادن ورزش های هوازی در عرض چند دقیقه وضعیت روحی و تقویت حافظه خود را در طول چند هفته مشاهده کنید. اگر این ورزش با ورزش استقامتی همرا باضد نتیجه مطلوب تری خواهید گرفت. ورزش هایی مانند طناب زدن، شنا کردن، لانچ، بوکس، ایروبیک، زومبا، اسکی، کوه نوردی و … از محبوب ترین ورزش های هوازی اند.

بخوانید  ضرر تردمیل برای زانو بانوان

 

آیا ورزش اثر ماندگار بر روی تقویت حافظه دارد؟

مطالعات بر روی این مطلب، نشان  می دهد که اثر مثبت ورزش بر روی تقویت حافظه ماندگار و به مدت طولانی است. افرادی که به طور منظم ورزش می کنند به نسبت افرادی که کمتر ورزش می کنند کمتر در معرض زوال عقلی و آلزایمر قرار می گیرند. پس بهتر است در سنین کم ورزش را شروع و آن را به طور مستمر انجام دهید تا اثرات مفید آن بر روی سلامتی و زوال عقلی را مشاهده نمایید.

 

ورزش های مختلف برای تقویت حافظه

در این قسمت از مطلب قصد داریم تا شما را با ورزش های که بر عمکرد مغز مؤثر هستند آشنا کنیم. با انجام منظم و مستمر آن ها از ابتلا به اختلالات حافظه و کاهش سرعت آن پیشگیری کنید.

 

تقویت حافظه با تمرینات قدرتی

در یک تحقیق به عمل آمده نشان داد، انجام شش ماه ورزش قدرتی از کوچک شدن هیپوکامپ در افراد مسن جلوگیری می کند. در یک مطالعه دیگر بر روی زنان مسن، نشان داد ورزش های قدرتی در مقابل ورزش های کششی و تعادلی تقویت حافظه و بهبود قدرت حافظه و شناختی بیشتر بود. در زمان بلند کردن وزنه مدار های عصبی مغز شروع به گسترش می کنند.

بخوانید  آمادگی جسمانی و فاکتور های آن

 

تقویت حافظه با مدیتیشن
تقویت حافظه با مدیتیشن

تقویت حافظه با مدیتیشن

مدیتیشن می تواند یک تکنیک برای تمرکز ذهن و مغز باشد. می تواند شما را آرام، اضطراب و استرس را از شما دور و فرایند تنفس را آهسته کند. تحقیقات نشان داده مدیتیشن از پیری مغز جلوگیری می کند، توانایی مغز را افزایش می دهد. بهترین توصیه این است هر روز ۵ دقیقه در محیط آرام چشمان خود را ببندید و مدیتیشن کنید.

 

تقویت حافظه با ورزش های هوازی

ورزش های منظم هوازی مانند شنا، دوچرخه سواری، دویدن، پیاده روی، طناب زدن، ایروبیک و حرکات موزون خطر زوال عقل را کاهش می دهند. ورزش هوازی بخش هیپوکامپ را افزایش می دهد. هیپوکامپ بخشی از مغز است که مسئولیت یادگیری و حافظه کلامی را بر عهده دارد.

 

تقویت حافظه با یوگا

در یک آزمایش برای زنان ۵۵ ساله که به مدت ۱۲ هفته یوگا انجام دادند. نشان داده شد که هم از نظر حافظه دیداری مانند به خاطر سپردن و یافتن مکان ها، هم حافظه کلامی مثل به خاطر سپردن کلمات پیشرفت قابل توجهی داشتند. ورزش یوگا می تواند مسیر های عصبی جدید در مغز ایجاد کند.

 

تقویت حافظه با رقصیدن

رقص هم یک نوع ورزش است که مناطقی از مغز را درگیر می کند. دانشمندان معتقدند یاد گیری رقص جدید می تواند حافظه مغز و سرعت پردازش را افزایش دهد. به علاوه بر آن  رقصیدن منظم می تواند احتمال خطر زوال عقلی را تا ۷۵ درصد کاهش دهد.

 

برای تقویت حافظه چه میزان ورزش کافی است؟

هنوز محققان مطمئن نیستند که چه میزان از ورزش برای تقویت حافظه نیاز است. اما چیزی که مشهود است، مقدار حتی کم ورزش می تواند بر عملکرد بهتر مغز و حافظه تأثیر بگذارد. زمانی این تاثیر بیشتر می شود که حداقل سه روز از هفته و به طور منظم ورزش انجام شود. بهترین حالت اما ورزش به مدت ۳۰ دقیقه در هر روز و یا روزهای بیشتر هفته باشد.

بخوانید  رژیم غذایی برای چربی سوزی

اگر از مدت زما ورزش شما نمی گذرد و به تازگی آن را شروع کردید نگران مدت زمان ورزش نباشید. تحقیقان نشان داده با حتی چند جلسه ورزش به مدت ۱۵ دقیقه در هفته هم می توان تأثیرات مثبت آن بر روی مغز را مشاهده کرد. و حتی برای افراد مسن نیز مفید است. اگر ورزش کردن را دوست ندارید بدانید با وقت گذاشتن اندک و منظم می توانید از این منافع با ارزش بهره مند شوید. اگر باز هم دوست ندارید یا نمی توانید ورزش کنید، زمان ۳۰ دقیقه را به ۳ تایم ۱۰ دقیقه ای  در روز تبدیل کنید. هم از مزایای مفید ورزش  و هم سلامتی بدن خود را ارتقاء دهید.

 

کلام پایانی

بعد از انجام چند هفته ورزش نباید انتظار تغییر ناگهانی داشته باشید. این تغییرات به تدریج قابل مشاهده هستند. توصیه می شود حتما ورزش کنید و سبک زندگی فعال داشته باشد. برای تقویت حافظه بهتر است ورزش را به صورت گروهی دنبال کنید و یا به صورت فردی انجام دهید. با ثبت نام در کلاس های فیتنس بانوان پونک  ورزش های گروهی و فردی آن پیشرفت خود را مشاهده و به هدفتان نزدیک شوید.

 

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *