آسیب های رایج ورزش

آسیب های رایج ورزش برای همه ورزشکاران آماتور و حتی حرفه ای وجود دارد.  اما شدت این آسیب و جراحات متفاوت است. بیشتر ورزشکاران آسیب های کوچک و جزئی مانند تاول و کشیدگی عضلات  یا حتی آسیب های جدی تر مانند شکستی استخوان و پارگی تاندون  را تجربه کرده اند. فعالیت بدنی و هر تمرین ورزشی احتمال آسیب و جراحت را به دنبال دارد. برخی از این آسیب ها بر اثر حوادث ایجاد می شوند، برخی دیگر به علت تجهیزات نا مناسب، درست انجام ندادن حرکات ورزشی، گرم کردن، کشش کافی ایجاد می شوند. در این مطلب درباره آسیب های رایج ورزش و انواع آن توضیح خواهیم داد. توصیه کارشناسان باشگاه بانوان پونک این است، هر گونه آسیبی را جدی بگیرید تا دچار دردسر نشوید.

 

آسیب های ورزشی کدامند؟

آسیب های ورزشی عموما به دو دسته کلی حاد و مزمن تقسیم می شوند. آسیب های حاد به طور ناگهانی انفاق می افتند و در مدت زمان کوتاه و کمی استراحت از بین می روند. برای مثال زمانی که فرد زمین می خورد و‌ مفصل هایش دچار پیچ خوردگی یا در رفتگی می شود.

آسیب های مزمن آسیب هایی هستند که چند بار تکرار شده و برای یک ناحیه از بدن اتفاق افتاده است. نیاز به درمان توسط پزشک مربوطه است. در بعضی از موارد ممکن است آسیب به حدی جدی باشد که راه درمانی برای آن پیدا نشود. در برخی از موارد وجود ضعف یا فرسودگی در یک عضله و مفصل موجب ایجاد آسیب مزمن می شود.

در زیر عضلاتی که احتمال آسیب دیدن آن ها بیشتر است را نام می بریم.

بخوانید  عضله سازی سریع بانوان

 

  • آرنج
  • مچ پا
  • تاندون آشیل پا
  • زانو
  • سر
  • شانه

 

آسیب های رایج ورزش

صدمات ورزشی دلایل بسیار مختلفی دارند. بیشترین دلایل آن گرم نکردن ، ضربه، حوادث، کشیدگی نا مناسب و فشار های مکرر باشد. در ادامه به شرح جزئیات متداول ترین صدمات ورزشی می پردازیم.

 

ضربه و کشیدگی تاندون آشیل

تاندون آسیل در پشت ساق پا وجود دارد و عضلات پشت ساق پا را به پاشنه پا متصل می کند. بیشتر در ورزش هایی که حرکت سریع رو به جلو و عقب دارند، و پرش باعث آسیب تاندون آشیل می شوند. در صورتی که آسیب ببیند، متورم، ملتهب و حتی ممکن است پاره شود. که پارکی تاندون آشیل یا تاندونیت آشیل می گویند.

 

رگ به رگ شدن یا پیج خوردگی

این اتفاق معمولا با ورم ، کبودی و درد همراه است. بیشتر ورزشکاران دچار این عارضه می شوند. اگر شدت آن زیاد نباشد با استراحت و استفاده از مسکن بر طرف می شود. پیچ خوردگی ها معمولا در قسمت مچ پا اتفاق می افتد. علت آن می تواند زمین خوردن، ضربه به مفصل و دویدن بر روی سط نا هموار باشد. علائم پیچ خوردگی درد، تورم، کبودی و حتی بر آمدگی در قسمت مفصل می باشد.

 

ضربه مغزی

این آسیب در اثر بر خورد سر به تیرک، به زمین و وارد شدن ضربه شدید به سر ایجاد می شود. در برخی از موارد این آسیب برگشت ناپذیر است یا ممکن است بر اثر ضربه برای مدتی هوشیاری خود را از دست بدهد. از علائم آن می توان به سرگیجه ، سر درد و اختلال در حافظه کوتاه مدت نام برد.

بخوانید  تفاوت ورزش هوازی و غیر هوازی

 

بریدگی یا خراش پوست

معمولا این دسته از آسیب ها در اثر برخورد پوست بدن با سطح زمین و اجسام تیز به وجود می آید. اگر جراحت خیلی عمیق نباشد با یک چسب زخم می توان آن را درمان کرد.

 

در رفتگی مفاصل

بر اثر ضربه ناگهانی به مفصل احتمال در رفتگی یا جا به جایی مفصل از حالت طبیعی صورت می پذیرد. در رفتگی در مفاصلی مانند زانو، آرنج، ران و حتی انگشتان نیز رخ می دهد. برای درمان دررفتگی مفاصل نیاز به یک استراحت کوتاه مدت و بی حرکت ماندن مفصل آسیب دیده است.

 

شکستگی

در اغلب مواقع شکستگی در ورزش های رزمی رخ می دهد، شامل نواحی مختلف بدن مثل دست، پا، انگشت، بینی و … می باشد.

 

کشیدگی

زمانی که یک عضله بیش از حد کشیده و یا پاره شود، کشیدگی عضله رخ می دهد. برای مثال می توان به کشیدگی عضلات شکم و عضلات ران اشاره کرد.

 

 

چگونه می توان از صدمات ناشی از ورزش جلوگیری کرد؟

چگونه می توان از صدمات ناشی از ورزش جلوگیری کرد؟

در هنگام ورزش کردن احتمال آسب دیدگی زیاد است، اما در بیشتر مواقع این فعالیت های بدنی بی خطر هستند و مزایای زیادی برای سلامتی افراد دارند. بنابراین برای وجود و احتمال این خطرات نباید ورزش را ترک کرد. شما می توانید با رعایت کردن موارد زیر خطر آسیب دیدگی در حین ورزش را کم کنید.

 

  • بهتر است از تجهیزات ایمنی در هنگام ورزش کردن مانند کلاه، ساق بند، زانو بند، محافظ دندان و بسیار موارد دیگر استفاده کنید.
  • حتما کفش مناسب ورزشی بپوشید و از مسئله غافل نشوید.
  • قبل از انجام و بعد از انجام تمرینات آب کافی بنوشید.
  • ورزش را در ساعت های گرم روز بین ساعت ۱۱ تا ۳ ظهر انجام ندهید.
  • از شدت و سرعت ورزش متناسب با بدن خود اطمینان حاصل کنید. زیرا ورزش بیشتر از توان بدنی می تواند آسیب زننده باشد، پس تمرینات ورزشی خود را به تدریج افزایش و سرعت آن را افزایش دهید.
  • به سرد کردن بدن بعد از ورزش توجه کنید. با حرکات کششی ملایم بدن خود را سرد کنید.
  • به یاد داشته باشید زمان ریکاوری بین جلسات ورزشی مهم است پس مدت زمان مافی به ریکاوری بدن اختصاص دهید.
  • معاینات پزشکی حین ورزش کردن را فراموش نکنید.
  • آمادگی جسمانی بدنتان را با ورزش هایی مانند قدرتی مقاومتی یا با وزنه، هوازی و تمرینات انعطاف پذیری بالا ببرید.
  • قبل از انجام هرگونه تمرینی از مربیان با تجربه خود کمک بخواهید تا در انجام درست حرکات شما را همراهی کنند. شما می توانید ازمربیان فیتنس بانوان پونک نیز مشاوره دریافت کنید.
بخوانید  آیا ورزش بعد از غذا ضرر دارد؟

 

کلام پایانی

بروز سوانح در هنگام ورزش امری طبیعی است. در اکثر مواقع این آسیب ها با استراحتی کوتاه، استفاده از مسکن ها و دارهای موضعی قابل درمان هستند. اما در برخی از موارد و شدت آسیب بالا نیاز به بررسی پزشک و مراقبت های پزشکی است. به نشانه ها و علائم بی توجه نباشید. هر چه زودتر این آسیب ها را شناسایی و به درمان اقدام نمایید، سلامتی شما زودتر باز خواهد گشت.

 

 

 

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *